Gillar du ett självständigt jobb? Starta en webbshop!

Gillar du ett självständigt jobb? Starta en webbshop!

Har du haft en anställning och känt att du skulle trivas bättre med att vara din egen chef? I så fall kan en webbshop vara något för dig. Då blir du ansvarig för allt som har med verksamheten att göra och du får bestämma allt själv. Blir din webbshop lönsam och du måste anställa fler så är det du som blir chefen.

Starta webbshop – men tänk på det här

Det är inte bara att sätta igång och starta en webbshop hur som helst. Du måste ha en ordentlig plan för det innan du börjar. Exempelvis måste du ju ta reda på vad din webbshop ska innehålla, om det är något som är säljbart och något som du tror är efterfrågat hos allmänheten. En annan viktig aspekt är var du ska förvara alla saker du ska sälja. Har du ett förråd eller liknande där du kan förvara saker tryggt och torrt? Om du ska sälja ätbara saker är det extra viktigt att förvaringen inte kan släppa in gnagare. När du har funderat över alla praktiska saker omkring en webbshop är det dags att fundera på om du har ekonomin för att göra det. Kanske måste du spara ihop lite för att kunna köpa in varor, material och andra tillbehör som krävs, eller måste du ta lån? Hur ska det lånet i så fall finansieras?

Du sköter allt

Oavsett om du är ensam eller startar din webbshop ihop med någon så har du i stort sett allt ansvar för att alla moment kring webbshopen sköts och fungerar ordentligt. Man kan säga att det du gör är att leda utan att vara chef eftersom du ännu inte har några anställda. Du ansvarar för att bygga upp webbshopen samt underhålla den regelbundet, att marknadsföra produkterna, att ha kontakt med kunderna, fakturera kunderna och att ordna med leveransen av produkterna. I de flesta fall kommer allt jobb och slit inte att löna sig och du bör räkna med att inte få någon vidare inkomst första året.

Kommentarer är stängda.
nisarg