3# tips för att lyckas med din e-handel

3# tips för att lyckas med din e-handel

Du vill ha en egen e-handel, kunna jobba hemifrån och få mer frihet i livet. Eller så vill du ha en e-handel för att kunna tjäna mer pengar, ha ett andra ekonomiskt ben att stå på. Det är ett smart val. E-handeln växer för varje månad. Men konkurrensen är hög. Här kommer tre tips för att lyckas med din e-handel.

Driva e-handel

E-handeln är på uppgång och på grund av coronapandemin växer branschen än mer. Idag är det inte bara de stora aktörerna som HM, IKEA och andra etablerade företag som får en del av internetkakan, utan också småföretagare. Vanliga människor. Men för att lyckas med din webbshop måste ta planera och arbeta på rätt sätt. Du kan lyckas och skapa en heltidssysselsättning för dig själv om du gör det på rätt sätt. Ju mer du tänker igenom innan du startar, eller du är villig att korrigera under resans gång, desto större chanser har du att lyckas.

1# Snabb leverans – din bästa marknadsföring

För att skapa en god kundkontakt är det viktigt att dina varor kommer snabbt och säkert till dina kunder. Du kan konkurrera med många riktigt stora sajter genom snabb leverans. Det finns mycket som vi kan köpa riktigt billigt från Kina, men vi måste vänta ett bra tag innan varorna kommer. Om du samarbetar med en bra mellanhand som sköter lager och frakt åt dig eller om du har hela lagret hemma hos dig, så kan dina kunder få varan inom en till två dagar. Och du är en vinnare inom e-handel. Snabb leverans klår det mesta. För att lyckas med god logistik och frakt bör du vänta dig till Fraktus, som både är IT- och logistikspecialister. Framtidens frakt.

2# Nischa din handel

De stora och kända varumärkena kan sälja både sportkläder och väskor, men det kan inte du. Less is more är devisen för nystartade e-handlar. Det betyder inte att du en dag inte kan ha en webbshop som säljer allt, men du måste börja i det lilla. Du bör inte ens sälja väskor, utan specialisera dig på en särskild sorts väskor eller till en speciell målgrupp. Sportväskor till studenter, resväskor till minimalister eller väskor tillverkade av återanvända pantflaskor.

3# Bygg ett varumärke

Ha inte bara en handel, utan bygg ett varumärke. Låt din sociala media vara mycket professionell och genomtänkt. Låt bloggen verkligen dra läsare. Åk på mässor och erbjud tutorials inom ditt ämne på Youtube. Tänk också på du inte ska vara varumärket, utan företaget, produkterna och din kunskap. Du kan du lyckas som företagare och bygga en riktigt stor e-handel.

Kommentarer är stängda.
nisarg