Satsa på en bra hemsida

Satsa på en bra hemsida

Näthandlandet ökar dag för dag och om du själv säljer varor eller tjänster online är det viktigt att du har en bra hemsida. Med “bra” menas framförallt en lättförståelig och användarvänlig sida som gör det enkelt för kunden att hitta det han eller hon vill ha. Det är till exempel viktigare att layouten är ren och tydlig än att den är superdesignad och svår att manövrera.

Så vad tittar kunden på först? Låt säga att en kund vill hitta snygga kläder hos Johnells åt sig själv. Det första valet blir om det är plagg för man, kvinna eller kids som gäller. Enkelt och redigt. Sedan är det bara att välja kategori, till exempel skor eller byxor, samtidigt som sidan informerar om kampanjrabatt och fri frakt över ett visst belopp. På några sekunder har kunden fått all den information som behövs.

Hastighet är A och O

Människor brukar överlag avsky att stå i kö och när det kommer till e-handel är svenskar otåligare än någonsin enligt olika enkäter som gjorts. De flesta önskar att hemsidorna skulle vara mycket snabbare och kan till och med tänka sig att överge ett visst märke om sidan inte fungerar bra. Har du e-handel är det här viktigt att tänka på! Se gärna din webbsida som ett fysiskt skyltfönster vars uppgift är att både locka och informera klientelet om vad du har att sälja. För att det ska vara uppenbart bör du inte hälla alla din produkter i en stor hög utan istället visa dem snyggt och organiserat.

En annan vikigt faktor är att få redan existerande kunder att komma tillbaka. En kund som måste lägga mycket energi på att handla, till exempel för att de inte hittar det de letar efter eller blivit överväldigade av utbudet, kan enligt Handelsrådet få denne att aldrig vilja återvända. Om du som butik däremot har en bra kundservice som hjälper och ledsagar blir intrycket ett helt annat. Det är också smart att komma med erbjudanden och ge bonuspoäng inför nästa inköp då kunden känner att det lönar sig att komma tillbaka igen.

Kommentarer är stängda.
nisarg