Förbättra din ekonomi genom att starta en e-handel

Förbättra din ekonomi genom att starta en e-handel

Om du behöver mer pengar på kontot, så kan du starta en e-handel. Det finns många som startat en liten e-handel hemifrån soffan, och som efter hårt arbete börjat få en extra inkomst. Vissa personer kan rent av jobba heltid med sin e-handel.

Starta en e-handel

För att lyckas förbättra din ekonomi måste du både spara och jobba mer – du måste ändra dina ekonomiska vanor. En e-handel kan vara ett sätt att långsiktigt bygga upp ett eget företag hemifrån som ger dig mer pengar varje månad. Hur mycket du tjänar beror på din nisch – vad du säljer – och hur du lyckas med att sälja. Du skapar alltså ett eget företag och måste tänka som en företagare. Men det finns många tjänster som du som företagare kan nyttja. En bra tjänst är indrivning av sena betalningar och inkasso som Intrum erbjuder – de hjälper dig som företagare att få dina pengar utan att du behöver oroa dig så mycket och lägga energi på det.

Det är ganska enkelt att som privatperson starta en e-handel och sälja saker. Nuförtiden finns det många plattformar som hjälper dig från början till slut. På plattformarna väljer du vilka produkter som du vill sälja, hur din webbshop ska se ut och vilka slags betallösningar du ska ha. Du kan även få hjälp med marknadsföring. Ju mer plattformen erbjuder, desto dyrare kan den månatliga avgiften vara, så det är viktigt att budgetera redan från början. Det är också möjligt att skapa en e-handel på egen hand, men det kräver lite mer kunskap.

Vad ska du sälja?

Du kan egentligen sälja vad som helst på din webbshop, från löpskor och hundskålar till tårtdekorationer och special-däck till BMX-cyklar. Du handlar säkert själv ibland från privatägda webbshoppar utan att du ens vet om det – för nästan alla shoppar ser likadana ut.

För att lyckas med din e-handel måste du besluta dig för en särskild produkt som du vill sälja. Det är svårt att försöka sälja allt från hundskålar till däck, då konkurrensen på nätet är väldigt stor. Det finns två anledningar till att du ska nischa webbshoppen: det blir lättare att få besökare och för att Google ska ranka dig så pass högt att besökare ser att din affär finns.

Om du vill sälja kläder så krävs det oerhört mycket för att sökmotorer ska låta dig komma högt vid sökordet ”kläder”. Det finns redan klädföretag som har funnits på internet i över 20 år som HM och Esprit – det är nästan omöjligt för en vanlig person att lyckas.

Om du däremot väljer att sälja ett särskilt märke eller ett särskilt klädesplagg, till exempel klänningar i gothstil, är chansen större att både sökmotorer och intresserade klänningsköpare hittar din e-handel.

Det som kan vara riktigt svårt när du har startat din webbhandel är att marknadsföra den och få kunder. Då det är relativt enkelt att starta en webbshop, så finns det tusentals webbshoppar på nätet. Om du har en blogg kan du kombinera din blogg med webbhandeln, vilket kommer att hjälpa dig att få kunder redan från början.

Kommentarer är stängda.
nisarg