Så handlar du tryggt på nätet

Så handlar du tryggt på nätet

Det blir allt mer populärt att handla sina varor och produkter på nätet, istället för att besöka en fysisk butik. Utbudet är betydligt större och i många fall är även priserna lägre. En annan stor fördel med att shoppa online är att du kan handla varor från hela världen. Du behöver inte begränsa dig till det utbud som finns i din stad, utan kan handla från USA, Kina, Italien eller vilket annat land som helst. Allt sker med hjälp av frakt. Det betyder att du inte ens behöver bära hem dina saker själv. Väljer du standard frakt kommer din beställning till närmaste postombud alternativt brevlåda och väljer du hemleverans så kommer det direkt till dörren.

[IMAGE=e0JMo6fQe8Po.jpg]

Att handla på nätet kommer alltså med många fördelar, men det är viktigt att veta hur man ska gå tillväga för att också handla tryggt. Tyvärr finns det ett flertal sajter som är väldigt oseriösa. De kan t.ex. handla om produkter som inte håller vad de lovat, produkter som aldrig skickas iväg eller att det inte finns någon säker kryptering på sidan. Här kan du läsa mer om vad du bör ha koll på innan du handlar produkter online!

  • Se till att du alltid kollar upp företaget som du vill använda dig av.
  • Ser priset lite för bra ut för att vara sant eller säljer webbutiken något som bara kan klassas som mirakelprodukter? Då bör du vara försiktig. Visst kan det låta lockande att bli av med bukfett med hjälp av en kräm två gånger om dagen, men genom att tänka realistiskt minimerar du risken för att luras.
  • Säkerställ att det finns en kundsupport som kan besvara dina frågor. Att kontakta support är något du bör göra redan innan du beställer dina varor. Att företaget har en fungerande support med snabba svarstider säger rätt mycket om huruvida ett företag är professionellt eller inte.
  • Många väljer att handla utanför EU och det finns både för- och nackdelar med detta. Om du handlar utanför EU så kan du inte få någon garanti på att det finns någon ångerrätt. Se därför till att du läser igenom de allmänna villkoren så noga som möjligt. Kom också ihåg att du kan behöva betala skatt och tull på dina varor från utlandet.
  • Använd alltid en sidan med en SSL-kryptering. Krypteringen skyddar dina uppgifter från att hamna i fel händer. Du kan se om en sida är krypterad genom att leta efter ett litet hänglås i adressfältet.
Kommentarer är stängda.
nisarg