Lyckas med din e-handel

Lyckas med din e-handel

Att starta en e-handel är både spännande och förhoppningsvis också ekonomiskt givande. Det är flera aspekter som i slutändan avgör om du kan få inkomst eller inte på din e-handel: vilken slags butik som du sätter upp och vilka varor som du säljer.

[IMAGE=coKdrNb8iHgK.jpg]

E-handel: möjlighet och frihet

[IMAGE=cGeJsqbnVGf8.jpg]

E-handeln blomstrar och växer för varje år – det är inte en trend, utan ett nytt slags handelsmönster som vuxit fram. Förutom att e-handeln underlättar för konsumenterna när de ska köpa något, konsumenterna har också en möjlighet att bli producenter. E-handelägare. Det är enkelt att driva en e-handel då du kan arbeta från din dator, laptop och ibland bara med mobilen – på en strand vid Medelhavet eller i sommarstugan. Under uppbyggnaden av e-handeln behöver du en dator, men när du byggt upp din e-handel kan du blogga och sköta mycket av marknadsföringen från din mobiltelefon. Och mobilen har de flesta av oss med oss överallt. För att skydda din mobil – ditt arbetsredskap – bör du köpa skydd och skal till din Galaxy A5 från Samsung från billigamobilskydd.se – naturligtvis har de mobilskal till alla märken och modeller! E-handeln är både en möjlighet till ekonomisk oberoende och frihet.

Rätt namn

Innan du sätter upp en e-handel bör du tänka över vilka varor, eller vilken vara, som du ska sälja. Det underlättar om du kan ha något av dina produkter i ditt affärs- och domännamn. Om du ska sälja senaste löparskorna kommer du få fler besökare om något om sport, skor eller löpning ingår i namnet. Om du däremot ska sälja flera olika slags varor bör du komma på ett namn som ger köplust.

Rätt storlek

Det finns egentligen tre slags e-handlar: de riktigt stora som säljer lite av varje, som ett Claes Olssons, mindre butiker som specialiserat sig på en särskild produktgrupp, som ett Guldfynd, och till sist enproduktsbutikerna. Många nya e-handlare gör misstaget att starta en stor butik i hopp om många försäljningar. Det lyckas sällan. Det är smartare att satsa på en mindre e-handel med några få produkter. Om du ska sälja strumpor och heter roligasockar.xx har du större chans att verkligen lyckas, än om du ska sälja kläder – en stor kategori – och kallar din butik youroutfit.xx. Du måste välja domännamn och produkter utifrån både besökare och sökmotorer, så att kunder hittar till din butik och Google rankar dig högt.

Vad ska du sälja?

Ett bra sätt att inte tjäna en krona är att satsa på att tjäna mycket och snabba cash – det finns inga genvägar. Även om bakmaskiner säljer som aldrig förr, är det svårt att verkligen lyckas om du hatar att vara i köket. En e-handel är ett långsiktigt projekt och därför bör du välja en produkt som du gillar själva. Om du håller på med ridsport är det bättre att starta en e-handel med hästsaker, än senaste teknikprylarna. Du bör också beställa hem några av produkterna och testa dem. Då blir det lättare att skriva bra och informerande bloggartiklar till dina läsare. Lycka till!

Kommentarer är stängda.
nisarg