Ökad synlighet med reklam i sökmotorer

Ökad synlighet med reklam i sökmotorer

För att visa att din butik existerar är det bra att göra reklam hos stora sajter som Expressen och i sökmotorer. Det finns ett antal sökmotorer att välja mellan, bland annat Yahoo, Google och Bing. Om du väljer att göra reklam i sökmotorer kan du nå ut till ett stort antal potentiella kunder.

Om du gör reklam i en sökmotor syns den när någon skriver in de sökord som du har valt att göra reklam på. Om du till exempel säljer hängmattor kanske du vill att din reklam ska synas på sökord såsom “köpa hängmatta online” och “köpa randig hängmatta pris”.

Genom att din reklam hamnar på första plats bland förslagen när någon skriver in dina sökord är det troligt att dina potentiella kunder klickar sig in på sida. Så snart de har klickat sig in i din webbshop är steget till att köpa något mycket kortare än innan. Att göra reklam i en sökmotor kan vara både dyrt och billigt. Allt beror på vilka sökord du väljer att din reklam ska visas på. De flesta sökmotorer tar betalt först när någon klickar sig in på din sajt via reklamlänken.

Kommentarer är stängda.
nisarg