Expandera din verksamhet

Expandera din verksamhet

När du har startat din verksamhet online kommer det dröja ett tag innan du ser om den är lönsam eller inte. Det kan nämligen ta ett tag för dina kunder att hitta till dig. Allt beroende på vilken typ av marknadsföring du använder dig av och vilken typ av produkter du säljer. De flesta produkter har upp och nergångar under årets gång. Det är mer troligt att du säljer många grillar under maj månad än i november för att ge ett exempel. Du ska alltså inte oroa dig om inte din verksamhet får full fart direkt.

När din e-handel dock får in många ordar och du mer vinst kan det vara dags att expandera din verksamhet. Det kan du göra på en rad olika sätt. Istället för att gå all in med att ta ett företagslån eller liknande kan det vara bra att se över vilka processer du har och hur du kan förenkla ditt arbete. Om du har tillräckligt bra ekonomi kan det till exempel vara en stor fördel att ta in hjälp i form av extra personal för att kunna fokusera på de viktigaste delarna i din verksamhet.

Ta in hjälp utifrån

En naturlig expandering när det gäller e-handel är att ta in hjälp utifrån. Detta kan du göra så snart din ekonomi tillåter det om du känner att du har valt en bra produkt att sälja. Ett exempel kan vara att ta in hjälp med din kundservice. Istället för att du själv svarar i telefon och på mejl kan du betala någon att göra det åt dig. Ett annat exempel är att be någon om hjälp med att packa alla ordar och hålla ordning i lagret. Om du har börjat med ett mindre lager hemma kanske det är dags att hyra en lagerlokal att ha dina produkter i. Då kan du ha en anställd som hjälper dig med alla lageruppgifter.

Kommentarer är stängda.
nisarg