E-handel ligger rätt i tid

E-handel ligger rätt i tid

Något som har växt enormt på 2000-talet är utan tvekan e-handel. Enkelheten med att sitta i soffan eller i sängen och klicka hem de saker man vill ha är nu för tiden ett bekvämt sätt att shoppa. Särskilt nu under en pandemi finns det många fördelar med att välja e-handel framför handel i fysiska butiker. Man slipper trängas med personer som inte kan hålla avståndet, man slipper långa köer och man slipper påträngande om än hjälpsamma butiksmedarbetare som inte låter en få titta på en vara i lugn och ro.

Starta eget?

Känner du att du har en bra affärsidé och funderar på att starta eget så kanske det är ett e-handelsföretag du ska starta. Det ligger rätt i tid och det är i allmänhet billigare än att hyra eller köpa en butikslokal. För att starta ett företag behövs dock ett startkapital och då kan det vara så att man behöver ta ett lån. Samma sak gäller även som konsument, är det något man verkligen behöver men inte har råd med så finns möjligheten att ta ett lån. Det man ska tänka på då är att ta ett lån med låg ränta så att man kan hantera avbetalningen på ett bra sätt.

Fördelar med fysisk butik

Givetvis finns det även fördelar med att starta en fysisk butik. Man kan presentera sina produkter på ett bättre sätt och kunderna har möjligheten att klämma, känna och prova de produkter de funderar på att köpa. Som butiksägare av en fysisk butik finns det även ett stort värde i de sociala kontakterna man får varje dag. Vissa typer av verksamheter går ju inte heller att ha online, såsom restauranger eller liknande.

Vad ska man då välja?

Det finns så klart inte något svar som är rätt eller fel i den frågan. Det är helt och hållet upp till dig om du vill ha din verksamhet som e-handel eller fysiskt. Möjligheten finns ju även att ha både och. Då når du ut till en bredare kundkrets, vilket gör att du kan öka din försäljning. Se dock till att ha bra rutiner för frakt, lager och inköp. Oavsett vad du väljer så finns det en stor chans att det kommer gå bra om du verkligen lägger manken till.

Kommentarer är stängda.
nisarg