Välj rätt metod för dig

Välj rätt metod för dig

Något av det viktigaste när det gäller att starta en e-handel är att välja den arbetsmetod du ska använda dig av. Beroende på vilken arbetsmetod du väljer bestämmer du även hur mycket tid du vill lägga ner på de olika delarna av din butik, hur stort lager du vill ha, vilken ekonomisk risk du vill ta och liknande. Det finns ett antal sätt att välja bland men de två vanligaste metoderna är dropshipping och eget lager. Det bästa är att noggrant undersöka vilket av dessa två arbetssätt som passar dig och din livssituation bäst. Sedan kan du välja vilken du vill satsa på.

Få bättre kontroll med eget lager

Du kan välja att arbeta med metoden eget lager. Med ett eget lager beställer du hem de produkter du vill sälja på förhand för att skapa ditt eget lager. Du kan välja om du vill skapa ditt lager i hemmet eller om du vill hyra en lokal att ha ditt lager i. När du sedan har sålt en produkt tar du denna från ditt egna lager, packar och skickar iväg till din kund.

Det finns många fördelar med att arbeta med ett eget lager. Du kommer få riktigt snabba leveranstider, oftast tar det endast en dag för det du har skickat att komma fram. Du kan dessutom välja vilken typ av förpackning du vill ha och dess design. Du får även en stor kontroll över vilka produkter som finns tillgängliga och vilka varor du har slut på. Detta är en metod som passar perfekt om du redan driver en fysisk butik eller om du producerar dina egna produkter.

Negativt med ett eget lager är att du binder upp stora summor pengar i de produkter du köper hem. Detta är en risk om du inte får dina produkter sålda. Du riskerar dessutom att ha produkter som inte är i säsong eller som har blivit omoderna i ditt lager vilket kan innebära en förlust av pengar. Att köpa in ett lager av produkter är dessutom en stor kostnad när du precis har startat din e-butik.

Sälj produkter enkelt med dropshipping

En annan metod du kan använda dig av är dropshipping. Dropshipping innebär att du hittar en leverantör i Sverige eller utomlands som har de produkter du är intresserad av att sälja. Du använder dessa produkter på din hemsida och säljer dem. När du sålt en produkt till en kund meddelar du din leverantör om detta. Leverantören kommer då att förpacka produkten och skicka denna direkt till din kund.

En fördel med detta är att du slipper ett kostsamt lager som gräver ett hål i din budget. Dessutom är du inte bunden till den plats där ditt lager ligger. En nackdel med dropshipping är att du får mindre kontroll över produkterna och dess kvalitet, samt att leveranstiden blir längre.

Kommentarer är stängda.
nisarg