Hitta dina kunder

Hitta dina kunder

För att din e-handel ska kunna växa och bli en stabil inkomstkälla för dig är det viktigt att du får fart på den trafik som kommer in till sajten. Ju fler som besöker din sajt desto fler potentiella kunder har du. För att få fart på din trafik finns det ett antal knep att ta till. Vissa av dem kostar pengar medan du kan använda andra helt gratis. Du kan börja berätta om din kommande e-handel för vänner och bekanta redan innan din affär är färdigställd. På så sätt kan du skapa förväntan direkt.

Vilka personer är dina potentiella kunder

När du ska börja driva trafik på till exempel KIT är det viktigt att tänka på vilka kanaler online som dina kunder utnyttjar. Kategorisera dina potentiella kunder efter kön, åldersgrupp, stad med mera för att se om de använder Facebook, Instagram, Pinterest, sökmotorer eller liknande i sitt dagliga internetanvändande. En man som är ute efter att köpa en grill använder troligen en sökmotor medan en ung kvinna som är intresserad av mode förmodligen hämtar inspiration på Instagram.

De som använder en sökmotor är ett steg närmare att köpa en produkt då de aktivt skriver in de sökord som kan ta dem till en webbshop, till exempel orden “köpa grill snabb frakt”. Att använda sig av bildmarknadsföring på sociala medier får dock upp ögonen hos de köpare som alltid är ute efter nya produkter men som inte aktivt letar efter dem. Genom att lista ut var dina potentiella kunder håller hus när de besöker internet kan du snabbare hitta dem. Genom smidiga verktyg kan du dessutom rikta in din reklam så den anpassar sig efter just din kundkategori.

Kommentarer är stängda.
nisarg